Понеделник, 29 Януари 2018 13:26

Областният управител на Търговище и евродепутатът Асим Адемов със съвместни срещи

Оценете
(2 гласа)

Областният управител на Търговище Митко Стайков заедно с евродепутата Асим Адемов положиха началото на съвместни обиколки в населените места в региона, съобщават от пресцентъра на областната управа.

През почивните дни двамата присъстваха на празничните прояви в Омуртаг и Търговище по случай 140-тата годишнина от Освобождението. На 27 януари в Омуртаг те поднесоха венци на признателност на паметната плоча в местността „Парка", където преди 140 години са били погребани руските воини, починали в лазарет край града. 

ademov

По-късно посетиха селата Паничино и Кестеняво, където се срещнаха с местното население. Евродепутатът Адемов и областният управител ги запознаха с приоритетите на България по време на европредседателството, задълженията и отговорностите на евродепутата в Европейския парламент. Хората от своя страна споделиха проблеми от своето ежедневие.

ademov1
На 28 януари г-н Адемов и г-н Стайков бяха сред официалните гости на зрелищната възстановка на историческите събития от 1878 г. в Търговище.

49-годишният Асим Адемов от ГЕРБ/ЕНП ще довърши мандадът на Мария Габриел в Европейския парламент, която положи клетва като член на Европейската комисия. Той е бивш директор на училището в благоевградското село Долно Дряново. Един от учредителите на ГЕРБ в община Гърмен, като между 2011 и 2015 г. е общински съветник на партията. За кратко беше зам.-областен управител на Благоевград.

 

Прочетена 1832 пъти

facebook coment