Неделя, 12 Ноември 2017 17:17

Кметът на Търговище: Реагираме на всеки сигнал от гражданите

Оценете
(1 глас)

Кметът на Търговище Дарин Димитров отбеляза втората година от своя управленски мандат. С отчет пред медиите, които са в ролята на медиатор с хората, в непринудена атмосфера в кметския кабинет, той посочи, че това е успешен период на инвестиции в пътната инфраструктурата и образованието в Община Търговище. 

Димитров очерта постигнатите успехи по подобряване на основната улична мрежа в града, която се възстановява с пари от държавата и с помощта на европейски програми. Влагат се средства и за подобряване енергийната ефективност на жилищния фонд и образователни институции. Кметът подчерта, че резултата е видим сега, но по тези проекти е работено още по времето на предишното ръководство.

Дарин Димитров отбеляза и повишаването на доверието към местната власт, като доказателство за това посочи реакцията на всеки граждански сигнал, дори и в социалните мрежи.  „За мен е важно хората да обичат и да милеят за града, без тяхната подкрепата не можем да успеем. Освен нас те притиска и недобросъвестните граждани, но смятам, че ние и гражданското общество имаме още много да се учим”, посочи управникът.

През 2018 г. предизвикателства пред местната власт ще са свързани с инвестиции в селата и нова клетка на сметището, каза Димитров. По думите му инфраструктурата в селата е в окаяно състояние, ремонти не са правени от зората на демокрацията. Той обеща първите усилия за подобряване на селската улична мрежа да бъдат насочени към близките до града населени места, където кипи живот - има поселение, работещи училища и детски градини.

Първостепенната задача обаче ще е свързана с изграждането на нова клетка на депото за твърди битови отпадъци, чийто капацитет е запълнен. За изграждането ще се нужни 5,5 млн. лв., затова ще се търси правителствена финансова подкрепа. За начало има изготвен проект и пари от отчисленията от боклука в РИОСВ – Шумен. Работата по този инвестиция не търпи отлагане и ще започне още в края на тази или началото на следващата година, каза кметът на Търговище.

Прочетена 1660 пъти

facebook coment