Неделя, 17 Септември 2017 14:17

Цветан Цветанов: 3 млн. лв. за ремонт на пътища дава държавата на Търговище (видео)

Оценете
(3 гласа)

100 млн. лева допълнително отпусна правителството за ремонт и рехабилитация на пътищата в страната. От тях 3 млн. лв. са заделени за неотложния ремонт на входните артерии на Търговище, които са част от републиканската мрежа и с натоварен трафик. Това са ул. „Паисий” и бул. „Ал. Стамболийски”. Това зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който беше на двудневна обиколка в област Търговище.

Кметът на Търговище Дарин Димитров посочи, благодарение на финансовата помощ на държавата започва и ремонт на спортната зала в града, за която са отпуснати 850 000 лв.

Според Цветанов 330 млн.лв. повече ще бъдат заделени в следващия бюджет за образованието. Според него ще расте и средната заплата в сектора, като съвсем скоро тя ще достигне 1700 лв. По думите му сформираните в страната 1100 екипа за задържане на децата в училище с ангажирани в тях 11 600 служители вече дават ефект. Установява се, че не малка част от децата са извън страната, заедно със своите родители. Това ще даде възможност да се намали източването на държавата чрез социални помощи.

Цветанов каза още, че държавата заделя 600 млн. лв. по ОП „Региони в растеж” за образователната инфраструктура.

Цветанов беше на обиколка в областта, за да мобилизира партийните структури. Той обяви, че ГЕРБ започва активна подготовка за местните избори. Започваме интензивна работа на партийните структури отсега, защото силата на една партия е да работи между изборите, посочи Цветанов.

Прочетена 1927 пъти

facebook coment