Неделя, 09 Юли 2017 16:54

Карадайъ от Баба Конду: ГЕРБ има вина за езика на омразата (видео)

Оценете
(2 гласа)

ДПС осъди проявите на агресия, омраза и противопоставяне в последните дни в държавата и обвини за ширещата се нетолерантност управляващите. Според лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ основната вина носи ГЕРБ. „Те са носители на властта, те са носители и на проблема”, каза Карадайъ пред хиляди души на традиционния събор „Баба Конду” край Търговище. По думите му не може ГЕРБ да се оправдава нито с Валери Симеонов, нито с Красимир Каракачанов, нито с Волен Сидеров, защото те толерират техния модел и ги ги включват и издигат на постове и позиции до вицепремиер.

дпс3

Трябва да сме заедно и обединени, за да сме силни, каза Карадайъ и направи препратка към нападалите навред вековни дървета, чийто корени са изтръгнати от земята. Невиждана от години вихрушка е вилняла в понеделник, 3 юли в свещената гора и е изкоренила за минути над 80 дъбови дървета.

izkoreneno darvo

Карадайъ обяви, че ДПС са разтревожени, защото вместо да се толерират държавата и институциите в държавата, които да си вършат работата ако има проблем, то става точно обратно. За пример той даде политическия натиск на частичните кметски избори миналата седмица от страна на ГЕРБ в община Антоново.

Съборът, организиран от областния съвет на ДПС Търговище събра хиляди празнуващи от областта и съседните региони. От трибуната политиците подчертаха, че моделът на заедност, който е установен в региона е контрапунктът на езика на омразата, който се е наложил в публичното политическо пространство на национално ниво. Според тях регионът е пример за толерантност и контрастира с липсата на единение на национално ниво.

Молитва за мир и толерантност отправиха представителите на християнската и мюсюлманска религии – свещеноиконом Славчо Проданов и Енвер ходжа, които призоваха да не издигаме стени на разделението. „Имайте мир с човеците!”, припомни думите на апостол Павел православният духовен водач.

karadaya DPS

На традиционния събор в местността „Баба Конду” край село Божурка, организиран от областния съвет на ДПС Търговище присъстваха председатели на Централното оперативно бюро на ДПС, на изселнически организации, народни представители от ДПС и ГЕРБ, кметът на община Търговище Дарин Димитров, общински председатели и кметове на населени места от ДПС.

Прочетена 3664 пъти

facebook coment