Петък, 23 Юни 2017 11:57

Екскметът на Омуртаг Неждет Шабан поема Общинските пазари в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Възлагат управлението на дружеството „Общински пазари“ – Търговище на бившия кмет на Омуртаг Неждет Джевдет Шабан. Това сочи предложение на зам. кмета на Търговище Валентин Велчев до местния парламент.

Постът е за срок от 3 години – от 1 юли т.г. до юли 2020 г. Мотивът за рокадата в търговското дружество с общинско участие е изтичане на срока на трудовия договор на досегашния шеф Гюрсел Хасанов, който беше назначен през август 2014 г.

Докладната записка ще бъде подложена на гласуване на предстоящото заседание на Общинския съвет в Търговище, което е насрочено за 29 юни (четвъртък) от 09.00 ч.

Шабан стана кмет на Омуртаг през 2007 г., издигнат от ДПС и управлява в два последователни мандата. На местните избори през 2015 г. той не беше издигнат за кметския стол и оттгова не е заемал управленска позиция.

Неждет Шабан е роден на през 1977 година в Търговище. Завършил е специалност „Счетоводство и контрол“ в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, а след това специалност „Политология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, сочи Уикипедия. Женен е, с едно дете.

Прочетена 5055 пъти

facebook coment