Печат на тази страница
Сряда, 22 Март 2017 16:05

Теменужка Петкова в Омуртаг: Здравеопазването е ключов ресор за ГЕРБ

Оценете
(1 глас)

В неделя всеки ще даде гласа си за тази партия, която смята за най-достойна. Всеки дава обещания „на килограм”, но ние не поемаме нито един ангажимент, който да не можем да изпълним. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ-Търговище Теменужка Петкова пред лекари и медицински сестри в Омуртаг.

Важно за българско здравеопазване на първо място е въвеждането на електронна здравна карта, сподели Петкова. „Трябва да се отдели и необходимото внимание на профилактиката, да се наложи като неизменна част от културата на обществото ни. В тази връзка планираме и промени в нормативната уредба, които да задължават всеки един от нас да посещава профилактични прегледи”, допълни водачът на листата на ГЕРБ.

Теменужка Петкова обясни, че близо 4 млрд. лв. на година е необходимият финансов ресурс на държавата за здравеопазване. „Ще подобрим контрола на разходване на средствата в здравната система. Здравеопазването е един от ключовите ресори, които ще бъдат управлявани от ПП ГЕРБ”, посочи Петкова.

Тя поясни, че в сектор „Здравеопазване” е предвидено още стабилизиране на здравноосигурителния модел чрез административни и законодателни мерки за повишаване събираемостта на здравните вноски, както и въвеждане на електронна рецепта и електронно направление.

Платена форма

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Прочетена 1994 пъти