Сряда, 15 Март 2017 11:48

Промяна на делегираните училищни бюджети предвижда управленската програма на ГЕРБ

Оценете
(1 глас)

ПП ГЕРБ държи на образованието като сектор в обществено-политическия живот. В последните години, ние работихме усърдно и направихме стъпките за развитие на образованието в друга посока. Това заяви в Търговище Галя Захариева, зам.-председател на Комисията по образование и наука в 43-тото Народно събрание.

Пред учители от региона тя представи акцентите от управленската програма на ПП ГЕРБ в сектор „Образование”. Захариева припомни, че от 2009 г. до 2017 г. учителските заплати са се повишили с 46,7 процента. Само през 2014 г. при кабинета „Орешарски” нямаше увеличение на заплатите”, поясни Захариева. По думите й за четиригодишен мандат е напълно реално възнагражденията на преподавателите да бъдат увеличени двойно.

В програмата на ПП ГЕРБ е предвидена промяна в системата на делегираните бюджети, като финансирането да не зависи от броя на децата, както и закриването на детски градини и училища заради неправилното финансиране.

Захариева заяви, че ПП ГЕРБ ще работи за разработването на Национална програма, с която да бъдат подкрепени младите учители и да се превърне учителската професия в една от най-предпочитаните. Сред основните акценти в сектор „Образование” ГЕРБ са предвидили въвеждане на дуалното обучение, модернизиране на обучението във висшите училища за придобиване на професионална квалификация “учител”, създаване на система за целенасочена подкрепа и квалификация на учителите, подкрепа за учители, работещи с деца със специални образователни потребности.

Платена форма

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетена 1807 пъти

facebook coment