Понеделник, 13 Март 2017 14:58

Лиляна Павлова, ГЕРБ: Предвидени са пари за пътни ремонти в Търговищко (видео)

Оценете
(3 гласа)

На кръгла маса на тема „Регионална политика”, която се организира от ПП ГЕРБ в Търговище днес министърът на регионалното развитие и благоустройството от втория кабинет на премиера Бойко Борисов Лиляна Павлова каза, че довършването на АМ „Хемус” е един от ключовите фактори за привличане на инвестиции в региона.

По думите й строителството може да бъде завършено за едни 4 годишен мандат. Заедно с изграждането на индустриален парк на мястото на бившите казарми ще се гарантира и разкриването на нови работни места. Изключително важно за страната ни да се продължи икономическият ръст. Това ще позволи реализирането на нови инфраструктурни проекти, подчерта Павлова.

За изминалия програмен период в област Търговище са били усвоени близо 50 млн. лв. по 25 европейски проекти, по ОП „Регионално развитие“, припомни Павлова. По време на кръглата маса тя говори за злополучния воден проблем в Омуртаг и за сагата с ремонта на пътя Мировец – Певец, за който все пак ще бъдат осигурени пари.

Заложени са 17 милиона лева за ремонт на градската среда в Търговище, близо 2 млн. лв. за обновяване на 2 професионални училища и пр., подчерта Павлова.

При нов мандата на ГЕРБ тя обеща държавата да помогне и за рехабилитацията на пътя, който преминава през град Търговище, както и да се подобри второ и третокласната пътна мрежа в областта.

Платена форма

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетена 2168 пъти

facebook coment