Сряда, 22 Февруари 2017 15:10

АБВ-Движение 21: Спускането на водачи е обидно за избирателите (видео)

Оценете
(2 гласа)

Кандидатите за народни представители от "АБВ - Движение 21" за Търговище днес също се представиха пред медиите. Коалицията ще участва в предсрочните парламентарни избори с листа от осем човека, които са предимно местни, млади хора. Техен водач е бившият зам. областен управител и областен лидер на АБВ Йорданка Георгиева.

На пресконференцията присъства зам.-председателят на АБВ Марин Киров, който смята, че коалицията ще присъства в новия парламент, но не се знае с колко и от кои райони народни представители.

Според Йорданка Георгиева „спускането“ на водачи на тези избори от другите партии е обидно за избирателите. Партиите трябва да излъчват представители от региона, защото нашите проблеми са различни от тези на Бургас или Варна , например, посочи Георгиева.

Зам. председателят на АБВ пък допълни, че високомерието на другите партии показва, че се нуждаем от смесена избирателна система със засилен мажоритарен елемент.

На второ място в листата е Албена Рашева - помощник-директор на Професионалната гимназия по икономическа информатика в Търговище, а на трето - представителят на "Движение 21" Светлозар Златев.

Прочетена 2541 пъти

facebook coment