Неделя, 06 Ноември 2016 09:26

Жалби за плакатна война, подменени секции и изгонени застъпници в РИК - Търговище

Оценете
(1 глас)

Три жалби са получени в РИК-Търговище. По две от тях предстои комисията да се произнесе. За „Търговище ТВ” председателят на комисията Гергана Цонева обясни, че едната жалба е за разлепени предизборни плакати на ДПС в община Омуртаг, на които като символ е използвано българското знаме. Тя е основателна и са задължени кметове да премахнат материалите.

В останалите две жалби се оспорва решение на РИК за подмяна на секционни комисии в община Опака. Изборната комисия в Търговище проверява и сигнал за изгонени застъпници в секция в с. Острец.

Иначе изборният ден започна нормално. 122 615 са гласоподавателите в област Търговище, които могат да гласуват на изборите в 260 секции. Две секции за гласуване има разкрити в болниците в Търговище и Омуртаг, а в областния център има и подвижна урна за хора с увреждания.

За първи път има 15 секции с машинно гласуване. 11 от тях са в община Търговище, по две в Попово и Омуртаг. Интересът на хората към този вот обаче е слаб и предпочитат да гласуват с хартиена бюлетина, показа наша проверка. Над 240 полицаи отговарят за реда и спокойствието в региона на днешните президентски избори и народно допитване.  

 

Прочетена 2058 пъти

facebook coment