Печат на тази страница
Вторник, 19 Октомври 2021 12:04

Важни срокове за предстоящите избори

Оценете
(1 глас)

До 30 октомври е срокът гражданите с трайни увреждания в община Търговище да заявят желанието си да гласуват в подвижна избирателна секция в изборите на 14 ноември, напомнят от пресцентъра на общинската администрация.

Избирателите трябва да подадат собственоръчно подписано заявлениe по образец, в отдел ГРАО в Общината или онлайн, на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., без да е необходим електронен подпис. Съгласно Изборния кодекс, подвижна секция се образува при заявяване на желание от поне 10 избиратели.

Също до 30 октомври е срокът за подаване на заявления за вписване в избирателните списъци по настоящ адрес. Заявленията се подават онлайн, без електронен подпис. Това може да стане през страницата на Главна дирекция ГРАО: https://regna.grao.bg/ или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

До 6 ноември пък в Общината се приемат заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци. Те са публикувани в сайта на местната администрация.

Образци на всички заявления и избирателните списъци са публикувани в сайта на Община Търговище: https://bit.ly/3lTTD2B.

Прочетена 86 пъти