Сряда, 30 Юни 2021 15:06

Как се гласува с машините? Демонстрации в Търговищко

Оценете
(1 глас)

Демонстрационно пробно гласуване със специализирани устройства за машинно гласуване се организира в област Търговище. Вече са доставени три машини с инсталирана демо версия за гласуване. РИК-Търговище обяви график, по който всяка от тях ще бъде в населените места на област Търговище, за да могат желаещите граждани да се запознаят с машинното гласуване преди изборния ден на 11 юли 2021 г., съобщиха от областната управа.

Утре, 01.07.2021 г., машините ще бъдат на разположение на жителите на селата в община Попово. В петък машините ще бъдат в община Омуртаг. През двата почивни дни пробно ще могат да гласуват жители на населените места в община Търговище.

Очаква се през следващата седмица демонстрационните машини да бъдат в населените места на общините Антоново и Опака. Също през идната седмица с машините ще могат да пробват гласуване и жителите на общинските центрове на територията на област Търговище.

За работа с машините за гласуване ще бъдат обучени и членовете на секционните избирателни комисии. Това ще се случи по предварително изготвен от РИК-Търговище график в дните преди вота.

Прочетена 484 пъти

facebook coment