Печат на тази страница
Четвъртък, 20 Май 2021 11:08

Новият областен управител на Търговище: Получих поканата лично от служебния премиер

Оценете
(3 гласа)

Основната, приоритетна задача в моята работа ще бъде провеждането на обективни и честни избори, както и ограничаване в максимална степен на купения и корпоративния вот. Това бяха първите думи на новия областен управител на Търговище Станимир Парашкевов на днешната му сутрешната среща с журналисти. Властта му беше предадена символично от временно изпълняващия длъжността областен управител Панайот Димитров, който засега остава негов заместник.

Парашкевов му благодари за добре свършената работа от областната администрация по предходния вот и подготовката за парламентарните избори на 11 юли т.г.

"Останах с приятно впечатление от факта, че област Търговище е една от малкото в страната, където РИК е определена без разногласия и не е назначена служебно от ЦИК”, каза новият областен управител. Според него това говори за разбирателство между политическите сили.

Бившият полицейски шеф каза, че е получил поканата за поста лично от служебния премиер Стефан Янев. "Трудно се отказва на такава покана и отговорност", коментира той в отговор на въпрос на „Търговище ТВ”.

„Всички, които ме познават знаят, че съм отговорен човек, изпълняващ задачите си и за времето в системата на МВР сме постигали добри резултати.” В тази връзка той отговорно заяви, че на предстоящите избори ще бъдат проверявани всички сигнали за нередности в нужната степен и ще бъде взето подобаващо отношение. По отношение обезпечаването на сигурността и обществения ред при подготовката и провеждането на редовните парламентарни избори той похвали областната дирекция на полицията.

Прочетена 339 пъти