Сряда, 16 Декември 2020 16:32

Създават Съвет по въпросите на социалните услуги в Търговище

Оценете
(1 глас)

Съвет по въпросите на социалните услуги ще бъде създаден в Търговище съгласно изискванията на Закона за социалните услуги. Той ще извършва анализи на потребностите от социални услуги в общината и на състоянието и ефективността на тези, които вече се предоставят. Ще се разработват и предложения за подобряване на качеството на услугите, съобщиха от общинската администрация.

Съветът трябва да бъде сформиран от Общинския съвет, а кметът д-р Дарин Димитров предлага какъв да е съставът на звеното.

Предвижда се Съветът да се състои от 17 души. Негов председател ще бъде зам.-кметът по въпросите на образованието, здравеопазването и социалната политика Рая Матева. В състава му ще бъдат включени представители на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“, Дирекция „Бюро по труда“, Регионалната здравна инспекция, Регионалното управление на образованието, Полицията, частни доставчици на социални услуги на територията на общината и неправителствения сектор.

Докладната с предложението за сформирането на Съвета е публикувана в уебсайта на Общината. Тя ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 17 декември. https://www.targovishte.bg/report/file/2020/12/08_00_371_04122020.pdf

Прочетена 926 пъти

facebook coment