Четвъртък, 23 Юли 2020 16:20

Търсят алтернативен водоизточник за жителите на Черковна

Оценете
(1 глас)
Търсят алтернативен водоизточник за жителите на Черковна Сн. Областна администрация

След жалба на жителите на търговищкото село Черковна да проблем с водоснабдяването се търси алтернативен водоизточник, чрез който то да се подобри. Областният управител Митко Стайков, който се запозна на място с проблема се е ангажирал да съдейства за по-бързото изпълнение на съгласувателните процедури от дърваните институции, за да се разреши и въведе в експлоатация алтернативен водоизточник, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

В Черковна, където живеят близо 300 души в момента има воден режим, поради пресъхване на местните водоизточници. За селото се осигурява живителна течност от общ водоизточник, ползван и от населението на селата Търновца и Копрец. Според експерти на ВиК-Търговище, режимът ще продължи до увеличаване дебита на вода в източника.

Обсъдена е идеята за алтернативен водоизточник, който да се ползва единствено за водоподаване за питейно-битови нужди за жителите на Черковна. Огледан е съществуващ дренаж, който от години не се ползва, защото няма изградена водопроводна система до селото.

Прочетена 1136 пъти

facebook coment