Вторник, 21 Април 2020 12:43

Предпазни средства за спешните медици дариха общинските съветници на Търговище

Оценете
(1 глас)

Дарение от защитни средства за медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Търговище направиха всичките 33-ма общински съветници в града, съобщиха от Общинския съвет. Те събраха лични средства и закупиха 120 бр. предпазни шлемове; 120 защитни облекла (защитни гащеризони с качулка); 120 маски с активен въглен с филтър лукс, 27 кутии ръкавици.

Предпазните средства са крайно необходими за предпазване на екипа на центъра от корона вируса. Те бяха връчени от председателя на общинския съвет Емине Якубова на директора на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Янка Андреева.  

Инициативата възникна след проведени разговори между съветниците като се стигна до единно решение, предпазните средства да бъдат дарени на спешния център.

„Този жест на благотворителност дойде малко преди светлите великденски празници, с мисълта да възродим надеждата за доброто вътре в нас, провокирани от стремежа към съпричастност, необходим за всички наши съграждани“, каза Емине Якубова. От своя страна д-р Андреева благодари на всички общински съветници за дарението.  

Прочетена 924 пъти

facebook coment