Вторник, 24 Март 2020 10:13

Търговище: Наплив за промяна на адресна регистрация. Кметът Димитров наложи забрана

Оценете
(1 глас)

Заповед за забрана за регистрацията по настоящ адрес в общината Търговище е издал кметът Дарин Димитров, съобщи той лично на фейсбук страницата си. Според него мярката на мнозина ще се стори непопулярна, но смята, че в този момент е правилната.

Причината – опити за злоупотреба от страна на стотици жители от различни населени места в общината, целящи да избегнат забраната за влизане в града, без да имат неотложни причини. Хора, с адреси от над 20-30 години в селата на общината, изведнъж започват масова регистрация в града, посочва градоначалникът.

Той не приема изтъкнатата от някои причина, че няма да могат да пътуват до работа. МВР публикува специална Декларация на сайта си, в която се попълва адреса и местоработата. „Не е нужно да променяте адресната си регистрация, ако работите в Търговище, но живеете в някое от селата на общината. Подписът на работодателя Ви в декларацията е абсолютно достатъчен”, казва кметът.

Припомня също така, че е въведена организация за закупуването на лекарства и храна на хората в нужда от кметовете в селата и моли да се сигнализира ако някой е получил отказ от доставка на необходими продукти.

Кметът на Община Търговище апелира за отговорно поведение, без стремеж за заблуда на  органите на реда и заобикаляйки правилата, за да не се окажем губещи.

Прочетена 2098 пъти

facebook coment