Вторник, 17 Септември 2019 13:05

Румен Петков (АБВ):Търговище се нуждае от нова енергия

Оценете
(2 гласа)

Търговище се нуждае от нова енергия, от нова атмосфера и коалицията на АБВ с БСП за местните избори дава тази надежда от възраждане на българската левица. Това заяви на пресконференция в Търговище лидерът на АБВ Румен Петков.

Партията застава зад кандидатурата на настоящия зам.-кмет на Община Търговище Рая Матева (БСП). „Съзнаваме, че не защитаваме тясно партийните си интереси, но това е по-доброто решение“, каза областният координатор на АБВ Йорданка Георгиева и допълни, че трябва левите формации да си подадат ръка, за да се даде единност, сила и увереност на избирателите. По думите на Петков техният кандидат има авторитет в администрацията, солидна подготовка и правна култура.

В областния град коалицията ще има и обща в листа, като 4-ма ще са представителите на АБВ в нея. Досега в местния парламент АБВ имаше двама души. Очакванията за новия мандат са да вкарат общо 10 съветника.

Настоящият съветник Ивайло Първанов опредили работата им в Общинския съвет като акуратна и толерантна. „Допринесли сме за това да се вземат правилните решения“, каза той. Призна обаче, че има пропуски в сегашното управление, което е трябвало да работи по-усърдно за подобряване на икономиката и развитието на спортна инфраструктура в града.

В Попово АБВ подкрепя д-р Людмил Веселинов, който ще се бори за 8 кметски мандат. Като лидер, който умее да управлява процеси в полза на хората и да работи с правителства в различна окраска, го определи Румен Петков. Там партията ще състави самостоятелна листа за общински съветници с 29 кандидати. Нейн водач ще бъде 42 г. магистър по политология Христо Белчев, който има 17 г. опит в местната администрация.

На въпрос каква кампания очакват в Търговище лидерът на АБВ обяви, че се надява на взаимна търпимост и достатъчно разум у хората, за да не се нанесат трудно поправими щети.

Прочетена 1868 пъти

facebook coment