Петък, 13 Септември 2019 13:45

Дистрикт гуверньорът на Ротари България посети Търговище

Оценете
(2 гласа)

Новият Дистрикт гуверньор на Ротари България Митко Минев посети Търговище. Той се срещна с кмета д-р Дарин Димитров, а по-късно разговаря и с членовете на организацията в града.

В началото на ротарианската година на ротационен принцип член на Ротари заема позицията Дистрикт гуверньор, а в местните клубове местата си заемат новите президенти.

В кабинета на градоначалника Дистрикт гуверньорът беше придружен от президента на Ротари клуб – Търговище Иван Николов и Атанас Цанев. "Цeлтa нa тaзи визитa e да пoдoбрим cътрудничecтвoтo и кoмуникaциятa, за по-успешна рeaлизaция нa прoeкти, в пoлзa нa oбщecтвoтo и да представя стратегическия план на Ротари Интернешънъл за периода 2020-2025 г.“, каза Минев.

Кметът д-р Димитров посочи, че помощта на Ротари за местната власт винаги е била много важна. „Ние работим заедно, в една посока и има още много инициативи, които сме планували съвместно“, допълни той.

ротари

Дистрикт гуверньорът прикани местната организация към малко повече живинка и инициативност. Oбcъдeни бяхa и възмoжнocтитe зa привличaнe нa млaди, идейни и дейни хoрa в клубa.

На срещата бе представено новото лого и водещия слоган на най-голямата международна хуманитарна организация за новата ротарианска 2019-2020 година. "Ротари свързва света" е мотото, което ще води ротарианците в следващия им период.

Прочетена 1827 пъти

facebook coment