Събота, 31 Август 2019 16:42

Определиха служебно ОИК-Търговище. Адвокат Балуков я оглави

Оценете
(1 глас)

Централна избирателна комисия определи състава на Общинската избирателна комисия в Търговище, тъй като при предварителните консултации партиите не постигнаха разбирателство.

Община Търговище е с 13 членове в състава на ОИК като за председател на комисията е назначена адвокат Младен Балуков (ГЕРБ). Той ще ръководи комисията за предстоящите местни избори на 27 октомври.

68-годишният Балуков е роден в Търговище. Издънка на виден адвокатски род, който е наследил фамилната професия и вече близо 40 години работи като адвокат в града. През годините многократно е участвал в Общинската избирателна комисия. През 2003 г. беше издигнат като независим кандидат за кмет на Търговище, подкрепен от СДС.

Заместник-председатели са адв. Диана Игнатова (БСП) и Красимира Маркова (Патриотичен фронт).

За секретар е назначен Мевзуне Бейтулова (ДПС) Сред 9-те членове с опит в изборните дела са познатите имена на адв. Маринела Първанова и Валери Симеонов, както и Весела Ерменкова, Людмил Иванов, Диана Жечева-Спасова, Спас Спасов, Гинка Йорданова, Елена Дечева и Дориана Иларионова

Общинската избирателна комисия встъпва в правомощията си на 7 септември 2019 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.

Прочетена 1797 пъти

facebook coment