Понеделник, 13 Май 2019 16:50

Коалиция за България: Битката е за нова Европа (видео)

Оценете
(2 гласа)

Представители на „Коалиция за България“ проведоха среща в Търговище с журналисти, членове и съмишленици. Водачът на листата проф. Боян Дуранкев акцентира върху начините, по които нашето представителство в ЕС може да допринесе за развитието на икономиката и повишаване на доходите в България.

Той посочи, че битката на европейските леви е да бъдат 4-ти по рейтинг на тези избори. Борбата за мир на ЕС в ООН, борбата на България за догонващо икономическо развитие от 6,5-7% до 2025 г. и развитие на доходите до средна заплата от 510 евро и пенсия от 600 лв. в следващите 5 години е залегнала в предизборната платформа на „Коалиция за България“. Битката е за бъдещето на нашите деца и внуци!, посочи проф. Дуранкев.

Кандидатът за евродепутат под номер 3 в листата доц. Георги Кючуков, подчерта ползите на членството ни в ЕС и посочи недостатъците в политиката на държавата и работата на досегашните евродепутати в Брюксел. Той прикани за по-голяма активност и отстояване на еднинна позиция бъдещите евродепутати в Европейския парламент.

абв1

На срещата председателят на партия АБВ Румен Петков запозна присъстващите с основните точки от предизборната платформа на коалицията. Той посочи, че изборите за кандидати за Европейския парламент са много важни, защото България е в Европа и тя трябва да бъде активен фактор при формиране на европейските политики, а не да отчита само присъствие. Време е за битка с бюлетина номер 10! Време е за нова Европа!, каза Петков и допълни, че листата от 17 души на „Коалиция за България“ е на почтените хора.

Председателят на АБВ Румен Петков каза още, че от „Коалиция за България“ настояват за временен мораториум върху сделките за закупуване на нов боен самолет F-16 и за отдаване на летище София на концесия.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Прочетена 1992 пъти

facebook coment