Сряда, 08 Май 2019 10:03

50 секции с машинно гласуване в Търговищко

Оценете
(1 глас)

Нa територията на област Търговище са определени 50 секции за машинно гласуване за предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26 май т.г.. Това стана ясно на проведена координационна среща при областния управител Митко Стайков. Предстои да се проведе обучение на членовете на СИК от РИК за работа с тях. Къде ще има секции за машинно гласуване в област Търговище может да видите ТУК.

Участие в нея взеха председателят на Районна избирателна комисия – Търговище Гергана Цонева, представители на общините, Областна дирекция на МВР – Търговище и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Търговище. 

Те обсъдиха междуведомствената координация в региона за обезпечаване на сигурността по време на подготовката и провеждането на предстоящите избори, състоянието на копирната техника и консумативите. Основна тема на разговорите бяха действията, които следва да се предприемат с оглед защитата на избирателните права на гражданите и осигуряване на ефективни съвместни дейности на институциите с цел недопускане на манипулиране на вота.

От общинските администрации обясниха, че подготовката за евровота протича нормално, определени са всички помещения за съхранение на бюлетините.
среща областен управител

Областният управител призова за пълна координация между институциите с цел осигуряване на нормални условия за работа на районните избирателни комисии.
Прочетена 1878 пъти

facebook coment