Четвъртък, 02 Май 2019 09:34

Видео: 22 001 гласа обеща ДПС-Търговище на евровота

Оценете
(3 гласа)
Видео: 22 001 гласа обеща ДПС-Търговище на евровота СН. Екатерина Накова

Централният предизборен лъч на Движението за права и свободи за предстоящия евровот пристигна в Търговище, където представи листата си с кандидати за евродепутати. Стотици членове и симпатизанти на партията се събраха в залата на Драматичния театър и посрещнаха с ръкопляскания хората, които след 26 май ще защитават интересите им в Европейския парламент.

Събитието беше уважено от членовете на ЦОБ Тунчер Кърджалиев и Рушен Риза, областният председател на ДПС Търговище Хамди Илязов, народните представители Имрен Мехмедова и Танер Али и др. Свои изказвания от сцената направиха кандидатите за членове на ЕП Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Станислав Анастасов и Сюзан Сейфетонова, която е от Търговище.

„Ние имаме най-младата и подготвена листа. Те могат да реформират Европа“, каза техният водач и лидер на партията Мустафа Карадайъ.

Мустафа Карадайъ, кандидат-депутат за ЕП и водач на листата на ДПС:

„Тези млади хора със своя опит, със своята енергия, със своята амбиция ще променят Европа в положителна посоко, в добра посока. Ние от ДПС имаме амбицията, да сме част от добрите реформи на Европа и ЕС, защото казваме – Европа има нужда от ДПС, Европа има нужда от евродепутатите на ДПС, Европа има нужда от нашите обучени, знаещи и можещи млади кадри"

Областният лидер на ДПС Хамди Илязов призова съпартийците си за пълна мобилизация и постави конкретни задачи на местните организации. От Търговище иска 8 500 гласа, от Омуртаг – 7 501, от останалите три общини в региона по 2 000.

„Ако не носим отговорност не сме никаква партия, а синдикат, НПО или музикално-танцов състав“, каза Илязов и разсмя залата. Той призова на 26 май с бюлетина №20 „да взривим изборните кутии с активността си“.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ смята, че предстоящите евроизбори ще окажат влияние и върху местния вот.

Прочетена 2115 пъти

facebook coment