Петък, 29 Март 2019 12:12

Партиите са споразумяха за състава на РИК - Търговище

Оценете
(1 глас)

Консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия за 28 многомандатен избирателен район Търговище се проведоха в областната управа. По време на консултациите е постигнато споразумение за председател, двама заместник-председатели и секретар, уточняват от пресцентъра на областната управа

Съставът на РИК е от 13 членове: председател, двама заместник-председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите.ГЕРБ има право на 5 души в комисията, БСП - 4, ДПС, „Обединени патриоти“ – 2 , а партия „Воля“ е с един представител. Останалите непарламентарно партии има право само на един член.

На срещата са присъствали парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание – ГЕРБ, „БСП за България“, ДПС, „Обединени патриоти“, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техни кандидатски листи членове на Европейския парламент.

Две от партиите обаче са подписали протокола с особено мнение, като са представили писмени възражения. Всички документи ще бъдат изпратени в срок до ЦИК за окончателно решение за състава на РИК - Търговище.

Прочетена 1717 пъти

facebook coment