Сряда, 20 Февруари 2019 12:23

Центрове за възрастни и за хора с психични разстройства ще изгражда Община Търговище

Оценете
(1 глас)

Община Търговище сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в размер на 1 109 989 лв. за изграждане на Център за лица с психични разстройства и Център за възрастни хора с невъзможност за самообслужване по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Центровете ще се помещават в двуетажна сграда, общинска собственост, в село Съединение, с площ от близо 600 кв. м., която ще бъде преустроена, реконструирана и пристроена. Капацитетът и на двата центъра ще е от по 15 потребители.

Дейностите по проекта включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, подмяна на дограмата, обособяване на спални помещения със санитарни възли към тях, кухня, дневни стаи и стаи за терапия, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане. Ще се монтира вътрешен асансьор за хора с увреждания. Предвидени са и мерки за благоустрояване и озеленяване.

Предстои Община Търговище да проведе обществена поръчка за избор на изпълнители по проекта. Срокът за приключване на дейностите е до края на януари 2021 г.

Предоставянето на социалните услуги в центровете пък ще бъде финансирано по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020.

Целта на проекта е създаване на качествени социална инфраструктура и услуги, които да отговарят на нуждите на потребителите.

Прочетена 1469 пъти

facebook coment