Понеделник, 11 Февруари 2019 14:45

Видео: Благоустрояване за 6,6 млн. лв. в Търговище тази година

Оценете
(2 гласа)

30 000 лв. са планирани за благоустрояване на част от пространството от квартал 173, между улиците „Трайко Китанчев” и „Република”. Там ще се извърши подмяна на пътни ивици и бордюри, както и асфалтиране на цялата площ от 1300 кв. м. Това стана ясно на пресконференция на местната управа.

Заложени са средства и за изготвяне на проекти за благоустрояване на още две жилищни зони. Това са терен от 26 дка, заключен между бул. „Митрополит Андрей“ и ул. „Скопие“ и друг от 9,6 дка между улиците „Братя Миладинови“, „Даме Груев“ и „Средна гора“. Парите са от капиталовата програма на Общината, която възлиза на 6,6 млн. лв.

Кметът Димитров обясни, че в нея са предвидени над 270 000 лв. за ремонти на улиците „Драва” и „Възраждане”, „Пирин планина” в село Съединение и „Баба Тонка” в квартал Въбел. Продължава и обновяването на тротоарите на улиците „Паисий”, „П.Р. Славейков”, „Христо Ботев” и „Александър Стамболийски”. Ще се подменят и плочките пред паметника на Никола Симов-Куруто, като за това са заделени около 220 000 лв.

Той каза, че около 40% от улиците в града и 75 % от тротоарите са в лошо техническо състояние. Само за последните 2 години са изградени и над 19 000 кв. м. нови настилки. Призова гражданите за повече търпение и отговорност.

За тази година е предвидена и рехабилитация за 430 500 лв. на отсечка от 2,8 км. общински път по направлението Пайдушко-Божурка до границата с община Омуртаг, обясни главният инженер Димо Димов. Другата отсечка, по която ще се работи, е с дължина 1,3 км по направлението Пролаз-Вардун-Черковна. Финансирането е в размер на 334 500 лв.

Зам.-кметът инж. Митко Панайотов поясни, че и тази година продължават ремонтите на детски градини и ясли, училища, пенсионерски клубове и читалища, на почивната база в Балчик. Ще се извършат ремонти в 7 детски и учебни заведения. Започва поетапна подмяна на дограмата на 115 кв. от партера и първия етаж на сградата на Младежкия дом.

Прочетена 1752 пъти

facebook coment