Четвъртък, 04 Октомври 2018 09:45

Областният управител проследи ремонта на пътя Мировец-Певец

Оценете
(1 глас)

Областният управител на Търговище Митко Стайков извърши проверка на място на извършваните ремонтни дейности на третокласния път от републиканската пътна мрежа Мировец – Буховци – ОстрецНадаревоДългачПевец. Ремонтните дейности на пътната отсечка стартираха в началото на месец май тази година.

Вече се полага последният износващ слой на пътната настилка от еластична асфалтова смес, която е устойчива на тежкотоварни превозни средства и по този начин се предотвратява напукването на пътя, установи Стайков. На места по пътната отсечка вече има поставен бордюр. Предстои да се направят отводнителни канавки, полагане на хоризонтална маркировка и монтиране на вертикална сигнализация.

pat

Възстановена е и проходимостта на моста между селата Буховци и Острец, който беше със силно влошено експлоатационно състояние, а тротоарната конзола бе в аварийно състояние.

След направените проверки на място областният управител се срещна с кметовете на селата Надарево и Острец - Мехмед Мехмедов и Огнян Андреев. Заедно те обсъдиха текущи проблеми в населените места. Кметовете изразиха задоволството си от възстановяването на експлоатационното състояние на 29-километровото трасе, чийто ремонт възлиза на 9 830 000 лв. от държавния бюджет.

Прочетена 1664 пъти

facebook coment