Петък, 21 Септември 2018 09:30

БСП: Демографската катастрофа, бедността и регионалните неравенства са проблемите на Търговище

Оценете
(1 глас)
БСП: Демографската катастрофа, бедността и регионалните неравенства са проблемите на Търговище Сн. Пресцентър БСП

Народните представители  от ПГ на „БСП за България“ Героги Свиленски, Валери Жаблянов, проф. Георги Михайлов, проф. Светла Бъчварова и Славчо Велков се срещнаха снощи с жителите на Търговище в малката зала на  читалище „Напредък“. Те поставиха множество въпроси и предложения за допълнения на програмата на социалстите „Визия за България“, съобщават от пресцентъра на БСП.

Основните предложения към документа бяха свързани с необходимостта от новата роля на държавата в икономиката, големите регионални диспропорции и националната сигурност. Жителите на Търговище имаха своите допълнения и в частта регионално развитие. Те поискаха всички области в страната да бъдат включени във Визията и да се прегледат внимателно даденостите в икономическото развитие, за да кореспондират всички предложения на това, което го има в регионите и да се търси неговото развитие. Народните представители разясниха пред тях, че заради необходимостта от догонващо развитие на някои региони спрямо други, както и заради финансовата децентрализация ще бъде създаден „Национален фонд за развитие на регионите“.

targovishte2 1

 

Демографският въпрос, който е изключително наболял в района бе една от темите, които най-много вълнуваха хората в залата. Те направиха предложения относно създаването на национална демографска политика и поощряване на раждаемостта чрез политика свързана с доходите и работата на младите семейства

 „10 години след приемането ни в ЕС, България продължава да изостава, това е един от големите проблеми  на страната ни.  Чрез Визията, искаме да реализираме нов модел на управление на държавата, чрез който постепенно да се преодолеят проблемите. Затова идваме да я обсъдим с вас и благодарим за многото предложения“, каза народният представител от ПГ на „ БСП за България“ Валери Жаблянов.

Прочетена 1401 пъти

facebook coment