Петък, 03 Август 2018 09:04

Областният управител разпореди проверки във фирмата за кетъринг

Оценете
(1 глас)
Областният управител разпореди проверки във фирмата за кетъринг сн. Пресцентър Областен управител Търговище

Областният управител Митко Стайков проведе среща с представители на турския холдинг „Шишеджам” по повод жалби от страна на служители на фирмата за кетъринг „Ашсан Индустриален Кетъринг” ЕООД, която обслужва стъкларския завод.

Сигналите са свързани със системни нарушения на трудовото законодателство и лоши хигиенни условия в кухнята на фирмата, която осигурява ежедневно храна за 2500 служители на завода. Както ви информирахме депутати от ДПС дадоха гласност на проблема преди дни и попитаха риторично „Къде са институциите?”.

В тази връзка областният управител се е срещнал за пореден път с директорите на Дирекции „Човешки ресурси” Красимир Кънев и Йелиз Ахмедова, директорите на заводите „Шишеджам Аутомотив България” ЕАД и „Пашабахче България” ЕАД Мухсин Мироглу и Маумер Аквиран и с одиторите Емине Гюмюш и Мустафа Четинкая. Това информират от пресцентъра на областната управа.

Областният управител е разпоредил проверки от страна на държавните институции - ТД на НАП, ТП на НОИ, Дирекция „Инспекция по труда”, Областната дирекция по безопасност на храните и ОД на МВР.

„Ако има нарушения на нормативните изисквания, ще бъдат наложени санкции, съгласно законодателството”, е заявил Стайков по време на срещата. От своя страна представителите на завода са подкрепили неговите действия и са обещали пълно съдействие.

След извършване на проверките предстои държавните институции да информират областният управител за резултатите и предприетите от тях мерки по компетентност.

Прочетена 5736 пъти

facebook coment