Сряда, 10 Януари 2018 09:53

Висока скорост, мокър път причина за тежката катастрофа край Камбурово (видео)

Оценете
(2 гласа)
Висока скорост, мокър път причина за тежката катастрофа край Камбурово (видео) Сн. МВР-Търговище

Шофьор на линейка е загинал на място при тежка катастрофа тази нощ край омуртажското село Камбурово на главния път София – Варна след челен удар в пътнически автобус. Катастрофата е станала в 3,45 часа, на 2-3 километра от разклона за селото, като сигналът е подаден на тел.112.

Загиналият 62-годишен правоспособен водач с инициали Р.О. от Търговище е шофирал ведомствена линейка на стъкларския завод в Търговище. По данни на Областната дирекция на МВР той се е движел с несъобразена скорост на правия, но мокър път. Изгубил е контрол над волана, навлязъл в насрещната лента и се блъснал челно в автобуса на „Юнион Ивкони“, движещ се по направлението Варна – София. Според запознати мъжът е пътувал цяла нощ към София и обратно, за да превози до "Пирогов" пострадал при трудова злапулока мъж от завода за стъкло. Вероятно го е налегнала умора, може и да е задрямал на волана.

52-годишният шофьор на автобуса с инициали Д.Д. е от добричкото село Оброчище. Той се е опитал да избегне удара, но неуспешно и се е забил в дърво в канавката. Тестван е с дрегер, но алкохолната му проба е била отрицателна.

Няма пострадали сред 20-тината пътници, част от които са били принудени са излязат от прозорците. Веднага след катастрофата те са продължили пътуването си към София с друг автобус, уточниха от областната полиция.

След приключването на огледа главният път беше отворен за движение в 7,30 часа. Блъснатите коли, които са със сериозни материални щети, са изтеглени часове по-късно.

На 22 януари 2016 години край Камбурово отново стана катастрофа с два автобуса на "Юнион Ивкони" и "Биомед", но тогава се размина без жертви, само с осем ранени пътници.

Текст: Денислава Атанасова

Видео: Герасим Герасимов

Прочетена 3525 пъти

facebook coment