Понеделник, 06 Ноември 2017 11:38

Хванаха трима дрогирани шофьори в Търговище

Оценете
(1 глас)

Три бързи производства за шофьори седнали зад волана след употреба на дрога са образувани по описа на РУ-Търговище. Нарушенията са извършени през изминалия уикенд, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

В събота около 21 ч. по ул. „Петра“ при извършена полицейска проверка на лек автомобил „БМВ“ собственост и управляван от 34-годишния Н.Н. от гр. Търговище е установено, че той управлява автомобила под въздействието на наркотични вещества. Със специално техническо средство е установено, че то реагира на канабис, метамфетамин и амфетамин. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

В неделя пък около 01,20 ч. на ул. „Богомил“ отново при проверка е спипан да кара дрогиран 23-годишвният М.Д. И той е отказал кръвна проба за химическо изследване. Същия ден, но следобяд около 14,40 ч. на ул. „Ст.Караджа“ правоспособният водач С.А., на 38 год., също е излязъл да шофира на пътя след употреба на наркотични вещества или техни аналози –кокаин, амфетамин, метамфетамин, съобщават от полицията. На този вода е взета кръвна проба за химическо изследване.

Всички нарушители са задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Прочетена 2176 пъти

facebook coment