Сряда, 18 Октомври 2017 13:34

Умишлено убийство, прикрито с палеж в с. Здравец (видео)

Оценете
(2 гласа)

Окръжната прокуратура в Търговище привлече като обвиняем за умишлено убийство, извършено чрез палеж, 20-годишния Атанас Ат. от търговищкото село Здравец. Престъплението е извършено на 14 срещу 15 октомври 2017 г. Предстои прокуратура да повдигне обвинение срещу Атанас Ат. и за палеж, информират от Апелативната прокуратура във Варна.

Обвиняемият влязъл в дома на 85-годишния Тодор И. от селото с цел да открадне машини и железни инструменти. Той знаел също, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил и пенсията си. Старецът обаче усетил бандита и излязъл да провери с нож кой идва неканен в дома му. С удар в главата Атанас сломил съпротивата на човека. Той залитнал и изтървал ножа от ръцете си, но извикал срещу нападателя, че го е познал и че ще сигнализира в полицията. Малко по-късно 20-годишният Атанас взел тенджера, която намерил на двора, влязъл отново в дома на стареца и го ударил с нея по главата. След това запалил цигара и я хвърлил върху разхвърляните при тършуването за пари и ценности вестници и дрехи. В полунощ Атанас видял, че от къщата на дядо Тодор излиза дим. Събудил баща си и повикали пожарна. При потушаване на огъня било открито мъртвото тяло на стареца.

Пред разследващите Атанас разкрил, че месец по-рано с цел кражба на пари е проникнал в дома на друг свой възрастен съселянин. По същия начин, след като откраднал намерените там 40 лева, Атанас запалил клечка кибрит и я хвърлил върху разпилените при тършуването вещи. В пожара съселянинът му изгорял.

Окръжната прокуратура в Търговище ще обедини двете досъдебни производства в едно. На 20 октомври 2017 г. прокуратурата ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 20-годишния извършител в Търговищкия окръжен съд, уточняват от Апелативната прокуратура във Варна.

В 13.30 ОД на МВР дава пресконференция по случая. Очаквайте подробности с видео.

Прочетена 3082 пъти

facebook coment