Сряда, 27 Септември 2017 14:48

Започва се мащабно строителство в Търговище (видео)

Оценете
(3 гласа)

Община Търговище стартира проект „Развитие, обновяване и модернизация на градската среда” на обща стойност близо 5,5 милиона лева. От тях 200 хил. лв. са от бюджета на Общината, 4,5 мил. лв. Европейско финансиране и 800 хил. лв от националния бюджет.

Започва се мащабно строителство и модернизация на :

-       ул. „Гладстон" и ул. „Велико Търново" – уширение на пътното платно и допълнителна лента в зоната на Пазара, подмяна на тротоарни и асфалтови настилки, ново улично осветление.

-       ул. „3 март" – от бул. „Трайко Китанчев" до връзката с околовръстия път - уширение на пътното платно подмяна на асфалтови настилки, нови зелени площи, ново улично осветление.

-       бул. „Сюрен”-  изграждане на ивица пътно платно за изчакващи автомобили, улично осветление, ефектно алейно осветление.

-       кръстовище за кръгово движение на бул. „М. Андрей" и ул. „Поп Сава Катрафилов”- ще бъде изградено ново кръстовище за да се реши проблема на това място.

-       Благоустрояване на квартал „Запад 2” включващ кварталите от 307 до 311- изграждане и възстановяване на улици, пэтни настилки, тротоари, градско обзавеждане, благоустрояване на междублокови пространства и нова спортна плащадка с осветление.

Строителните работи се предвижда да продължат от 6 до 8 месеца.

Прочетена 1583 пъти

facebook coment