Сряда, 13 Септември 2017 10:47

Три дни до голямото чистене. Колко активно ще е Търговище?

Оценете
(1 глас)

Остават три дни до голямото национално чистене на 16 септември, за което от Община Търговище призовават граждани и фирми от града да се включат. Кампанията „Да изчистим България заедно” се организира за седма поредна година.

От днес, 13 спетмври започва раздаването на чували и ръкавици за кампанията по почистване на Търговище. Материалите могат да се получат в 18 стая на първия етаж на администрацията. Заявки на граждани и организации, които желаят да се включат в кампанията, се приемат до края на работния ден в петък на телефони: 0601/ 6 86 58; 0601/ 6 86 86 и 0882 100 612.

Създава се и организация за извозване на събраните количества. Чувалите трябва да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци.  За извозването им на разположение е телефонът на БКС – Търговище: 0601/ 6 22 69.

Досега ежегодно от Търговище се включваха училища, пенсионерски клубове, фирми и учреждения, които почистваха обществени и жилищни зони в града и селата. Надеждата е и сега в акцията да участват много доброволци.

Тази година особено внимание ще бъде отделено на входно - изходните артерии на населените места, парковите зони и местата за отдих, спорт и игри на децата, уточняват от пресцентъра на местната управа.

Община Търговище апелира всички граждани и организации да се включим в кампанията „Да почистим България заедно”, за да направим и нашия град по-чист и приветлив.

Прочетена 1498 пъти

facebook coment