Печат на тази страница
Събота, 09 Септември 2017 13:54

Двама в ареста за съпротива срещу полицаи в Търговище

Оценете
(2 гласа)

С постановление на прокурор от Районна прокуратура-Търговище са задържани за 72 часа двама криминално проявени мъже, държали се изключително арогантно спрямо полицейски служители, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

Вчера около 23,40 ч на паркинг пред магазин от верига в Търговише двама мъже  – С.Г., на 19 год., и Д.Д., на 27 год., нарушили обществения ред с опасно шофиране (дрифт). При полицейска проверка те се държали грубо и непристойно. Псували и дори оказали оказали съпротива срещу органа на властта. Действията на двамата са се отличавали с изключителен цинизъм, уточняват от полицията. Това е престъпление по чл, 325, ал.2 от Наказателния кодекс.

Служители на група „Охрана на обществения ред“ в РУ-Търговище са реагирали на получен сигнал за опасно шофиране, а при поискване на документите на С.Г. за проверка той е започнал да ги обижда. Впоследствие на мястото на инцидента е пристигнал и Д.Д. Двамата са продължили да блъскат полицаите, нанесли им дори удари. На единия от тях скъсали и пагона. При задържането си дваматаса оказали съпротива на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Търговище.

Извършителите на деянието са известни на полицията – С.Г. за кражби, а Д.Д. – за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. С постановление на прокурор от Районна прокуратура-Търговище задържането им е удължено за срок до 72 часа.

Прочетена 1958 пъти