Събота, 02 Септември 2017 16:57

Доброволци върнаха блясъка на минералната чешма (снимки)

Оценете
(3 гласа)

Над 30 доброволци върнаха блясъка на минералната чешма и пространството околовръст. Това се случи днес в рамките на 10-то юбилейното издание на "Моят зелен град". Работници и служители от завода за безалкохолни напитки, както и техните семейства запретнаха ръкави и въоръжени с ножици, мотики, чували преобразиха порутената чешма и зелените зони.

„Залесяваме, почистваме, обновяваме и облагородяваме  на местно ниво, за да покажем, че грижата за околната среда е ангажимент на всеки от нас”, сподели за „Търговище ТВ” Трифон Труфев, регионален мениджър на местната локацията на голямата компания за безалкохолни, която финансира екоинициативата.

Моят град 3

По думите му в последно време минералният извор е бил доста изоставени и занемарен. Докато бетонирахме стъпалата и поправяхме пейките за вода идваха много хора от Шумен, Разград, Добрич. Така разбрахме, че изворът е много посещаван не само от жителите, но и от гостите на града. Не е приятно да им показваме това лице, трябва да пазим уникалното природно богатство, а не водата да тече нахалост и да не е добре стопанисвана, сподели Труфев.

Моят град 2Моят град 4

Затова доброволците подкрепиха тази добра идея с желание и инициативност. А освен малко пот и труд има удовлетворение, защото има видими резултати. Зеленясалият доскоро от сярата мрамор вече е върнал красотата си, има нови пейки край водата, в парковото пространство, ново осветление, почистени тревни площи, цветна градина и разбира се, безброй чували с вече прибрани боклуци. Но оставени от най-големите унижощители на природата – хората.

Моят град 1

Своя принос тази есен към екологичната инициатива "Моят зелен град" дават общо 18 населени места в България.

Прочетена 5457 пъти

facebook coment