Вторник, 29 Август 2017 09:20

Обезопасителни пътни мерки заради учениците на I ОУ „Христо Ботев“

Оценете
(2 гласа)

Предприеха мерки за обезопасяване на маршрута за движение на учениците от I ОУ„Христо Ботев“ в Търговище, които заради ремонт временно през тази учебна година ще провеждат занятията си в III ОУ “П.Р.Славейков“. Те са предложени от сектор „Пътна полиция“ в Областната дирекция на МВР и вече са утвърдени от Комисията по транспорт и безопасност на движението при община Търговище, съобщават от пресцентъра на МВР-Търговище.

Директорът на училище „Хр. Ботев“ Димитър Алексиев е поискал от полицията съдействие с цел обезпечаване безопасността на движението на децата по маршрутите, които ще използват, за да се придвижат до другото училище, в което временно ще се провеждат учебните им часове.

В тази връзка няколко пешеходни пътеки в района са боядисани в жълт цвят. В практиката е установено, че така оцветените пешеходни пътеки допълнително изострят вниманието на водачите на МПС, което е предпоставка за намаляване на риска от тежки пътни инциденти. В нова окраска ще са пешеходните пътеки на кръстовищата на ул. „Гладстон“ и ул. „Цар Симеон“, на ул. „Гладстон“ и ул. „Струма“, и на ул. „Струма“ с улиците „Осогово“ и „Радецки“.

На входовете на училище “П.Р.Славейков“ откъм улица “Ивайло“ ще бъдат изградени парапети, възпретятстващи директния излаз на улицата, тъй като тези входове ще се използват от новите ученици. За намаляване на риска от пътни злополуки улица „Ивайло“ ще бъде еднопосочна до завършване на ремонта, а не както към момента - само в петъчните дни.

В навечерието на новата учебна година в жълт цвят ще бъдат изпълнени пешеходните пътеки в близост и до други училища и детски градини в Търговище, уточняват от пресцентъра на МВР-Търговище.

Прочетена 1757 пъти

facebook coment