Четвъртък, 27 Април 2017 11:22

Посланици и евроексперти на бизнес форум в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Предизвикателства и възможности за развитие на малкия и средния бизнес и нови методи за достъп до финанси, пазари и работна ръка по европрограми ще се проведе на 9 май т.г. в Търговище. Официални гости на форума се очаква да бъдат представители на българското правителство и дипломатически мисии у нас, каза оранизаторът на местно ниво юристът Ангелина Николова.

Събитието ще бъде открито в конферентната зала на хотел „Тера Европа“ от 10.00 ч. от кмета на Търговище д-р Дарин Димитров и Веселин Халачев – председател на Обединени бизнес клубове, член на Борда на Директорите на Европейския Алианс на Малкия Бизнес (ESBA) – Брюксел, с ресор “Европейски програми и европейски фондове”.

В рамките на ден, в три панела, бизнеса ще има възможност да се запознае с част от програмите, които предоставят финансова помощ на малкия и среден бизнес и управлявани директно от Европейската Комисия – Хоризонт 2020, LIFE, Creative Europe, EASI, ERASMUS+ и др. (над 192 програми), както и с процедури по действащите оперативни програми у нас ­- “Иновации и конкурентоспособност”, “Развитие на човешките ресурси”, Програма за развитие на селските райони.

Според програмата във втория панел, който е с начало 13.30 ч. , ще бъде разяснен достъпът да международните пазари и представени възможностите за търговия с Румъния, Гърция, Хърватия, Босна и Херцеговина, Сърбия, Македония, Турция, Казахстан и Китай.

Третият панел е посветен на алтернативно финансиране (Краудфъндинг, Дялово финансиране, Факторинг и др.). Ще има и възможност за лични срещи с посланиците и лекторите, за тези, който се заплатили такса от 15 лв. за участие.

Лектори на бизнес форума ще бъдат експертите по еврофондовете при ОБК Веселин Халачев, Кремена Димитрова и Борислава Лалова.

Прочетена 1709 пъти

facebook coment