Понеделник, 24 Април 2017 14:20

Ресторантьорът Тодор Янакиев с престижно отличие от Ротари

Оценете
(4 гласа)

Ресторантьорът от Търговище Тодор Янакиев получи едно от най-високите отличия на Ротари Интернешънъл – значка „Пол Харис Фелоу”. Тя му бе връчена по време на благоворителен пролетен бал в Търговище от Наско Рафайлов от Ротари клуб – Варна, който преди 16 г. заедно с Константин Дараданов е чартирал местния клуб.

Златната значка и специален сертификат, които получи Янакиев са високо уважавани символи за значително финансово подпомагане на Ротари фондацията. Притежателите на приз “Пол Харис Фелоу” са допринесли с повече от $ 1000 за годишния програмен фонд Полио Плюс за борба срещу разпространението и възникването на полиомиелита и са дарили безвъзмездни средства за различни хуманитарни и обществени мисии. 

„Успешна ротарианска години и постигане на целите“, пожела на клуба г-н Рафайлов. Третият носител на значка „Пол Харис Фелоу” в Търговище Тодор Янакиев благодари за признанието и каза, че Ротари – Търговище е най-силната клубна организация, чиито реализирани от нея проекти са изцяло в полза на местната общност.

Rotary bal 2017 2

Поредното начинание на Ротари – Търговище тази година ще е облагородяване на пространството на втория туристически заслон, който беше изграден в началото на местността „Парка“ през 2015 година. Предстои терасовидния участък пред заслона да се реконструира, да се поставят нови пейки и маси, да се залеси. За целта на пролетния ротариански бал бяха събрани 7 400 лв.

Rotary bal 2017

По традиция на него бяха отличени със статуетка най-големите дарители на вечерта. Класацията води строителният предприемач Тошко Райчев, следван от бизнесдамата Зорница Зашева и дентистите Роси и Светльо Петрови.

Прочетена 4953 пъти

facebook coment