Сряда, 19 Април 2017 11:40

Кмет и областен управител четат книги на деца

Оценете
(1 глас)

Тридневен маратон на четенето под мотото "Четенето - необходимост и удоволствие" стартира в Търговище. Инициативата има за цел децата и младите хора да бъдат "запалени" за четене.

Деца от детски градини и ученици ще имат възможност да се наслаждават на писаното слово чрез различни прояви до 21 април.
Първият "четец" на книги ще бъде областния управител Валери Симеоновна, а негови слушатели ще са възпитаници на Първо ОУ "Хр. Ботев", които ще го слушат днес от 14.15 ч. Кметът на Търговище Дарин Димитров пък ще чете утре на деца от детска градина "Слънце".
Младите хора ще отбележат 110 години от рождението на писателя чрез урок за Емилиян Станев в Първо СУ "Свети Седмочисленици" .
Писателят и бивш директор на регионалната библиотека "П. Стъпов" Стойка Теодосиева ще "потопи" в света на поезията ученици от Второ СУ в града.
Финалната проява ще бъде на третокласници от Първо ОУ "Хр. Ботев", които ще се включат в националната инициатива "Бисерче вълшебно". Децата са отличили приказката "Малката Божана" за най-добра и ще дадат своя колективен глас за нея, но преди това ще споделят впечатленията си с библиотечните работници, казаха организаторите от РБ "П. Стъпов", цитирани от БТА.

maraton chetene

Прочетена 2806 пъти

facebook coment