Петък, 14 Април 2017 09:10

За бдителност със свещите на великденските служби напомнят от Пожарната

Оценете
(1 глас)

В Областна дирекция на МВР и в Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Търговище е създадена организация за обезпечаване на сигурността, обществения ред и пожарната безопасност по време на тазгодишните великденски празници, каза пред журналисти гл. инсп. Станимир началник на сектор „Превантивна и контролна дейност“ в РД „ПБЗН“-Търговище.

Планирано е засилено полицейско присъствие и превантивни мерки, целящи недопускане на инциденти, свързани с нарушаване на обществения ред на местата в областта, където се очаква да има събиране на много хора - в близост до християнските храмове, където ще има празнични служби, на автогари, жп гари. 

За осигуряване на пожарната безопасност по време на Великденските празници огнеборците са извършили проверки в 24 православни храма в областта, при които е обърнато особено внимание на създадената организация за пожарна безопасност, осигуряване на условията за успешна евакуация, изправността на електрическите и отоплителни инсталации и съоръжения, изправността и наличието на уредите и съоръженията за първоначално пожарогасене. За един от обектите е съставено писмено разпореждане за възстановяване на пожарната безопасност. Дадени са указания на служителите на храмовете с цел недопускане на  инциденти.  Проверени в противопожарно отношение са и две хижи в областта, в които се очакват туристи за празниците.

Планирани са дежурства от служители на РД „ПБЗН“-Търговище за осъществяване на контрол по осигуряването на пожарната безопасност по време на великденските служби в по-големите църковните храмове в областта. Органите на реда намопнят на хорат да внимават, когато се придвижват със запалени свещи в храмовете, да запомнят евакуационните изходи и да не оставят запалените свещи без надзор в домовете си.

Прочетена 1521 пъти

facebook coment