Печат на тази страница
Събота, 11 Март 2017 11:50

Търговище се превръща в строителна площадка. Предстоят ремонти на улици и жилищен квартал

Оценете
(1 глас)
Търговище се превръща в строителна площадка. Предстоят ремонти на улици и жилищен квартал Сн. Архив

Обществена поръчка за цялостен ремонт на 4 възлови улици, изграждане на кръгово кръстовище и благоустрояване на 32 дка от квартал "Запад" 2, обяви Община Търговище. Общата прогнозна стойност на строителството на всички обекти е над 4,3 млн. лв. без ДДС.

Ремонтите работи включват полагане на нов асфалт, подмяна или изграждане на тротоари, осветление и зелени зони. Ще бъде напълно обновена инфраструктурата по някои от най-амортизираните улици в града: „Гладстон” и „Велико Търново”, „Трети март” и бул.”Сюрен”. Ще се ремонтират паркингите пред болницата.

Предвидено е изграждане и на кръгово кръстовище на бул.”Митрополит Андрей”. Жителите на кв. „Запад” 2 пък ще имат нови вътрешни улици и тротоари, спортни площадки, комбинирано игрище и други.

Документите за откритата процедура са публикувани на 10 март на сайта на администрацията, а срокът за приемане на оферти е до 18 април. Очаква се строителството на посочените обекти да започне през лятото. Срокът на изпълнение е до 240 календарни дни след откриване на строителната площадка.

Всички ремонтни работи се финансират с европейски средства, по оперативната програма "Региони в растеж", уточняват от пресцентъра на местната управа.

Прочетена 2336 пъти