Печат на тази страница
Четвъртък, 09 Март 2017 17:18

Пострадалото семейство в катастрофата в Унгария се лекуват в болницата в Търговище (видео)

Оценете
(1 глас)

Пострадалото семейство от зверската катастрофа в Унгария са приети за долекуване в областната болница в Търговище. Снощи те са били транспортирани с две линейки в до центъра за спешна помощ в града, придружени от лекар. Транспортирането им стана възможно със съдействието на Министерството на здравеопазването.

Както „Търговище ТВ” ви разказа, роднините на семейството, което е от търговищкото село Руец, потърсиха помощ от държавата, защото унгарските лекари от болницата в Сегед настояваха за тяхното изписване.

57-годишната Салие Алиева е настанена в хирургичното отделение на МБАЛ – Търговище, а мъжът й Елиман в отделението по ортопедия и травматология. Лекарите обясниха, че и двамата са в добро състояние, унгарските им колега са извършили належащите операции, сега предстои да се стабилизират.

Пред нашата камерата Салие сподели, че не помни нищо от катастрофата. Тя е била с хематом на главата и в медикаментозна кома. Мъжът, който е с опериран гръбначен стълб, отказа да разговаря с журналисти, тъй като все още бил стресиран.

Лекарите обясниха, че и двамата са в добро състояние, унгарските им колега са извършили належащите операции, сега предстои да се стабилизират. 

Прочетена 2534 пъти