Четвъртък, 02 Март 2017 10:26

Флашмоб, шествие, безплатен музей за 3-ти март в Търговище

Оценете
(2 гласа)

С молебен за здравето и благоденствието на българския народ ще започне празничната програма на Община Търговище на 3 март, Националния празник на България. Службата ще бъде в 10 часа в петък в храм „Св. Ив. Рилски”. 30 минути по-късно ще се издигане националното знаме на площад „Свобода”.

Празничното шествие до паметника на българо-руската дружба ще тръгне в 10,45 часа. Ученици от ІІ СУ „Проф. Никола Маринов” ще направят флашмоб преди церемонията по поднасяне на венци и цветя на паметника, която е предвидена за 11 часа. Вечерта небето над Търговище ще бъде озарено от празнична заря.

За един час временно ще бъде ограничено движението на автомобили на празничния 3-ти март в Търговище. Забраната ще се въвежда по етапно по три основни улици, от където ще мине празничното шествие, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Шествието ще започне в петък от 10.45 часа от централния площад "Свобода". След това колоната ще премине  по улица „П.Р.Славейков“, улица „Палаузов“, улица „Трапезица“ до Паметника на българо-руската дружба. 

Предвижда се проявата да приключи до 11.45 часа. По време на Шествието, по етапно ще бъде ограничено движението на моторни превозни средства в този участък от пътното платно. 

В празничния ден безплатен вход за изложбите в Славейковото училище и Свещаровата къща обявиха от музея в Търговище. А всеки посетител ще получи като подарък националния флаг. От 9.30 до 13.00 ч. ще бъдат отворени за посещение експозициите с вход свободен.

На 4 и 5 март 2017 г. (събота и неделя), от 9.30 – до 13.00 ч. отворено за посещение ще бъде Славейковото училище, но входът е с билети.

Прочетена 2174 пъти

facebook coment