Събота, 14 Януари 2017 09:59

Извозват снега в Търговище. От кметството апелират да се преместят колите от уличните платна (видео)

Оценете
(3 гласа)

В Търговище започнаха да извозват преспите сняг, в които потъна градът тази зима. Основните усилия са насочени към паркингите и възловите кръстовища. За да се обезпечат нормални условия за учебния ден в понеделник, след дългата дървена ваканция, ще бъдат почистени и подходите към училищата.

Товаренето на снежната маса се оказва изключително затруднено от паркираните по улиците автомобили. От Общината апелират шофьорите да проявят разбиране и да ги преместят от уличните платна. Помощ оказва полицията, която осигурява придвижването на техниката на общинските служби.

Христалина Халачева, секретар на Община Търговище

„Хората не са почивали, но ще продължат да работят с идеята градът да светне и да бъде изчистен както трябва, защото това което виждаме в момента на мен не ми харесва”

Три камиона и три челни товарача са ангажирани с извозването на снега. От Общината обясниха, че снегът няма да се изхвърля в реката поради наличието на химически соли.

Лазар Иванов, началник „Чистота” БКС-Търговище

„Няма как да го изхвърляме в реката, защото предстои едно затопляне, което може да доведе до наводняване. Затова го събираме на площадка”

Според оповестения график от общината се планира почистване на преспите и в кварталните улички.  

Прочетена 3686 пъти

facebook coment