Четвъртък, 12 Януари 2017 12:21

Снегът бави прибирането на боклука от контейнерите в Търговище (видео)

Оценете
(2 гласа)

Сметоизвозването в община Търговище се бави заради снега. Контейнерите за смет преливаха в началото на седмицата, а сметосъбиращата фирма не успяваше да ги изхвърли. Заради препълнените контейнери търговищенци трупаха около тях камари с битови отпадъци. Проблемът предизвика общественото недоволство в началото на седмицата и социалните мрежи прегряха от снимки и негативни коментари.

От Общината оповестиха, че от сряда се работи активно по сметоизвозването и почти са опразнени контейнери в града. За днес, 12 януари е планирано сметоизвозване по улиците: „Велико Търново”, „Алеко Константинов”, „Радецки”, „Плевен” и в района на промишлената зона.

Признаха, че забавянето идва, тъй като една и съща общинска фирма е ангажирана със снегопочистването и прибирането на сметта. А почистването на снега в момента е приоритет. От фирма БКС обясниха, че изостават с графика. Нейният управител Галин Дачев апелира за разбиране от страна на гражданите.

Затруднен е и достъпът до депото за твърди битови отпадъци, което се намира на 13 км от града край с. Пайдушко. Преди да се транспортира боклукът преминава и през сепарираща инсталация, чиято работа също е забавена заради ниските температури.

Прочетена 1946 пъти

facebook coment