Сряда, 11 Януари 2017 07:32

Вятър и сняг отново блокираха пътищата в Търговищко

Оценете
(3 гласа)

С нова снежна покривка от 20 см, преспи, образувани от духащия вятър и ниски температурите в интервала от - 18 до -11 С° осъмна област Търговище. Времето сутринта беше облачно, но вече слънцето проби. Пътните настилки са заснежени, по усойните места заледени, но се почистват и обработват.

Първокласният път София-Варна е затворен за движение на МПС с обща маса над 12 т и в двете посоки. 

По данни на АПИ е ограничено движението за всички МПС по третокласната пътна пътна мрежа. Движението по втори клас пътна мрежа в област Търговище до 12 т е разрешено само с вериги.

Пътят Давидово-Бистра и Дралфа-Чудомир е затворен за почистване. Непроходимо е и шосето в направлението Търговище-Дралфа поради навяване

Пътят Разград-Попово отворен за движение на МПС до 3.5 т.

От сектор „Пътна полиция“ в ОД МВР-Търговище съобщават, че към момента поради снегонавявания пътят към гр. Попово е затворен за всички МПС в района между кв. „Въбел“ на гр. Търговище и търговищкото село Здравец. За пътуващите към Попово се предлага следния обходен маршрут: гр. Търговище – кв. Бряг – разклона за с. Съединение – с. Бистра – с. Г. Соколово – с. Дралфа – гр. Попово, а за пътуващите от гр. Попово към гр. Търговище алтернативното трасе е: с. Дралфа – с. Голямо Соколово – с. Бистра – с. Давидово – гр. Търговище.

Поради снегонавявания в района между селата Бистра и Давидово, община Търговище, пътят в този участък в момента е затворен за движение на всички видове МПС. За пътуващите в направление гр. Разград се предлага следния обходен маршрут: кв. Бряг – разклона за с. Съединение – с. Бистра.

Спрени са всички междуселищни автобуси. Заради усложнената обстановка днес няма да се провеждат и учебни занятия във всички общини в региона. Община Омуртаг продължава да е в бедствено положение.

Прочетена 2193 пъти

facebook coment