Понеделник, 09 Януари 2017 10:59

Ограничено е движението по третокласните пътищата в Търговищко

Оценете
(1 глас)

В понеделник, 09.01.2017 г., преди обед са отворени пътища към селата в община Търговище: Васил Левски, Ловец, Острец, Макариополско, до язовирната стена в Росина, Буйново, Мировец, Пресяк, Твърдинци, но се преминава през Мировец.

Отново се пробиват преспите към: Миладиновци - Маково - Кръшно,

Цветница - Божурка - Пайдушко, Росина - Кошничари, Стража - Черковна - Драгановец и Момино.

От Пътната агенция обявиха, че е ограничено движението по републиканската мрежа от трети клас в цялата област, която се почиства за пореден път и обработва. Чисти се към Дралфа и към Разград, където отново има навявания.

Екип на Общината събира информация от всички кметове за нужните количества хляб, които да бъдат доставени днес през деня. Ръководството на Общината се свърза и с двама местни производители, които веднага след отварянето на пътищата ще направят доставки. При затруднено движение ще се търси специализирана техника.

Вода няма в Божурка, Буйново, Пресяк, Твърдинци. Ток няма на две улици в Здравец.

През деня ще бъде направена оценка на състоянието на пътната мрежа и възможността за пускане на автобуси по междуселищните линии в общината.

От областната управа съобщиха, че 46 машини на Областно пътно управление почистват републиканската пътна мрежа на територията на област Търговище. Основните пътища са проходими. Пътят Омуртаг-Котел е проходим за автомобили до 10 т. само с вериги.

Прочетена 1540 пъти

facebook coment