Петък, 07 Октомври 2016 12:43

Фестивал на здравето за втори път в Търговище (видео)

Оценете
(1 глас)

За втори път Търговище е домакин на фестивала „Здраве, здравей“. В почивния съботен, 8 октомври, да обърнем внимание на нашето здраве по един различен и приятен начин, предлагат организаторите от Духовен център "Евера" и ОНЧ "Напредък 1864" в града.

Официалното откриване ще започне от 10 ч. в концертната зала на читалището с лекцията на д-р Светла Балтова от Пловдив - „Паневритмията като път на изцеление за човека и планетата“. По-късно билколечителят и ирисодиагностик Емил Елмазов ще говори за „Живата храна – спасението на 21 век“, а д-р Биляна Мусева – за „Цветята на д-р Бах – път към душевно здраве и хармония“.
След обяд има още срещи с психолози, диетолози, разговори за Слънчевата педагогика и детското здраве. Лекцията е на Слав и Светла Славови, директори на Частно основно училище „Изгрев” в София.

Първото издание на здравния фест премина при небивал интерес и препълнена зала. Специален гост на събитието беше известната гладолечителка д-р Емилова.

По традиция във фоайето пред залата ще има базар на здравословни храни и козметика, както и литература за здравословната култура на мислене, хранене и отношение към себе си и природата. Остава и томболата с награди за всички участници, както и арт-терапия с д-р Светла Балтова, която лекува с цветните есенции на д-р Бах.

Тази година е помислено и за децата, които ще могат да моделират плодове и зеленчуци, да правят дървени бижута и пр. Детската работилница ще е в стая 19 на читалището.

Фестивалът “Здравей, здраве” е доброволческа инициатива, затова входът е свободен за всички посетители.

 

 

Прочетена 2239 пъти

facebook coment