Събота, 02 Април 2016 23:00

Почва ли нова ера в БСП – Търговище?

Оценете
(0 гласа)

Социалистите в Търговище си избраха нов председател. Това е 46-годишният д-р Светослав Стефанов, по познат на широката публика като личен лекар и управител на медицинска практика „Хелиос” в Търговище, която ръководи от 2000-та година. Той замени дълговечния шеф на местната организация Свилен Василев, който заради разклатено здраве се оттегли от ежедневната партийна работа. Това се случи на провелата се днес в Младежкия дом 48-ма отчетно-изборна конференция на БСП-Търговище. За председател на Общинска контролна комисия е избран Димитър Миланов.

На финалната права претенденти за поста освен д-р Стефанов са били Галин Дачев, управител на БКС – Търговище и Пламен Петров, който в последния управленски кметски мандат на д-р Мирев ръководеше общинската дирекция „Икономическа политика и хуманитарни дейности”. Според запознати той обаче е получил едва 1 глас, а новият председател д-р Стефанов е избран с 58 гласа, от първия път, с таен вот.

Сред шестимата официално номинирани за шефското място са били още „вечните” познати лице от червените редици – бившият кмет на Търговище д-р Красимир Мирев, който си е направил самоотвод и бившият депутат от БСП Румен Такоров, който обаче е недолюбван от своите. Преди конференцията партийните организации по места са направили различни предложения за общински шеф на партията, сред тях са спрягани и имена на жени, но най-много предпочитания са дадени за Галин Дачев, твърдят наши източници.

Новоизбраният общински председател на БСП – Търговище д-р Стефанов е бил общински съветник от БСП и кандидат за народен представител. Каква е неговата посока за развитие на партията, която се сгромоляса на последните местни избори, формално ли се дава път на младите или ще продължи кадруването на „старите муцуни” ще научим в сряда, 30 март. Тогава Областният председател на БСП-Търговище Явор Куюмджиев и новото ръководство на Общинската организация ще дадат пресконференция.

На 48-мата отчетно-изборна конференция са избрани и петтима делегати за изборния конгрес на БСП в София, на 7 и 8 май.

Прочетена 2579 пъти

facebook coment